Kocaeli'de Üst Geçidin Asansörü Amacına Uygun Kullanılmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada hemen herkesin kullanması özellikle yaşlı, çocuklu ve engelli kişiler başta olmak üzere pek çok vatandaşın hayatını kolaylaştıracak olan yürüyen merdivenin asansörünün...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada hemen herkesin kullanması özellikle yaşlı, çocuklu ve engelli kişiler başta olmak üzere pek çok vatandaşın hayatını kolaylaştıracak olan yürüyen merdivenin asansörünün kullanım hatasından kaynaklı zaman zaman arızalandığı belirlendi.

Yapılan açıklamada Kocaeli genelinde 65'i üst geçitte olmak üzere 113 asansör ve 31 yürüyen merdivenin bakımlarının periyodik olarak yapıldığı belirlendi. Bakım ve onarımlarına rağmen bazı zaman arızalanma sebebinin kameradan tespit edildiğine değinen açıklamada:

"Fatma Seher üst geçidindeki görüntülerde, bir kuryenin motosikletle üst geçit asansörünü kullandığı görülüyor. Yine bu üst geçitte yaşanan diğer bir görüntüde ise iki vatandaşın iki hurda arabasıyla asansöre girdiği kameralarca kaydediliyor. Büyükşehir ekipleri, asansörlerin amacına uygun olarak kullanılması yönünde uyarı ve hatırlatmalar yapsa da bazen buna uyulmuyor. Bu bağlamda ekipler, Plajyolu mevkisinde kabin içi kullanım hatası nedeniyle duran güney asansörde 8 vatandaş ve içi dolu bir pazar arabasının olduğunu tespit etti. Güvenlik sensörünün devreye girmesiyle duran asansörde mahsur kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucunda kurtarıldı." denildi.

Çevre İller Haberleri