'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' Projesiyle 717 Okula Kütüphane Yapıldı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında, İstanbul'da okullara kütüphane yapıldığını söyledi.Yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından,...

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında, İstanbul'da okullara kütüphane yapıldığını söyledi.

Yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen projede, 2 ayda kütüphanesi olmayan 717 okula kütüphane kurulduğu bildirildi. Böylelikle İstanbul'da toplamda 3 bin 99 adet kütüphaneye ulaşıldı.

Öte yandan kütüphanelerin koleksiyonlarının da dijital yayınlarla çoğaltılarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEB Yayınları uygulaması ve internet sitesinin hizmete açıldığı da açıklandı. Alev Alatlı, İlber Ortaylı, Yavuz Bülent Bakiler, İhsan Fazlıoğlu, Doğan Hızlan gibi isimlerin verildiği kütüphanelerdeki kitaplıklar ise meslek liselerinde yapıldı.

Okullardaki Kitap Sayısı 6 Milyonu Aştı 

Açıklamalarında görüşlerine de yer veren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kütüphanesiz okul bırakmadıklarını ve bu kapsamda okullardaki kitap sayısının 6 milyon 540 bin 667'ye ulaştığını belirterek şunları kaydetti:

Bakanlığımız tarafından başlatılan projeyle kütüphanelerimiz sanatın ve kültürün canlı birer merkezi haline geldi. Çocuklarımızın öğrenme yolculuğunda kütüphaneleri merkez yaparak onları sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşturmaya devam ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde yürüttüğümüz 'İstanbul'u Okuyorum', 'Hayat Okumaya Değer' 'İstanbul Masal Okulu' ve diğer bütün projelerimizde de kütüphanelerle ilgili etkinlikler yapıyoruz.

Ayrıca, 2023 yılında da kütüphanelerin zenginleştirilmeye devam edileceğini söyledi. Son olarak da Sıfır Atık projesi kapsamında İstanbul'da geri dönüşüm kütüphanelerinin oluşturulduğunu aktaran Yazıcı, katkıda bulunan eğitimcilere teşekkür etti.

Çevre İller Haberleri