Marmara Depremi'nde Vefat Edenler Dualarla Anıldı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşamını yitirenler Sakarya ve Kocaeli'de dualarla anıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demokrasi Meydanı'nda yapılan programda Kur'an-ı Kerim okundu.

Programın ardından depremde yaşamını yitirenler için dua edildi.

Etkinliğe, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, bazı kurum müdürleri, arama kurtarma görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kocaeli'de de Anma Etkinliği Düzenlendi

Kocaeli Gölcük'te bulunan Kavaklı Sahili'ndeki Deprem Anıtı önünde Marmara Depremi'nin 24. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen anma etkinliğinde, depremin yaşandığı saat olan 03.02'de saygı duruşunda bulunulup, depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, gazetecilere, aradan geçen 24 yıla rağmen yaşanan acıların halen canlı ve diri olduğunu söyledi.

"Deprem sonrası günümüzde geleceğe umutla bakan bir Gölcük var" ifadelerini kullanan Başkan Sezer, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 kentimiz de yeniden eski güzel günlerine kavuşacaklar. Geriye bir tek depremde hayatını kaybeden yakınları gelmeyecek. Yapmamız gereken mevzuata uygun, sağlam ve zemine uygun binalar yapmak. Deprem değil sağlam olmayan binaların insanların hayatını kaybetmelerine sebep olduğunu aklımızdan çıkartmamız lazım." şeklinde konuştu.

Çevre İller Haberleri