Meteoroloji'den İstanbul'u Oraj Vuracak Uyarısı! Oraj Nedir?

Meteoroloji, 25 Nisan 2023 tarihine ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce (MGM) yapılan son güncel tahminlere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri,...

Meteoroloji, 25 Nisan 2023 tarihine ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce (MGM) yapılan son güncel tahminlere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Muş, Bitlis, Ağrı ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İstanbul'da Oraj Görülecek

Meteoroloji'nin son güncel değerlendirmesine göre Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Marmara genelinde hava bir anda değişecek, 'oraj' vuracak. 'Oraj'ın iki gün boyunca süreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 8 derece birden düşecek. Sıcaklıkların da düşmesi ile beraber gök gürültülü yağış bekleniyor.

Oraj Nedir?

Oraj, içerisinde şimşek, yıldırım, sağanak, yağmur, gök gürültüsü ve yer yer dolu barındıran hava olaylarının bütününe verilen addır.

İSTANBUL İÇİN AKOM DA UYARDI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'da beklenen hava durumuyla ilgili 5 günlük tahminini paylaştı. AKOM'un da uyarısına göre İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağmur Çarşamba günü başlayacak ve 29 Nisan Cumartesi gününe kadar sürecek.

Çevre İller Haberleri