Öğrenciler Kermes Geliriyle Tekerlekli Sandalye Aldı

Biga'nın Sakarya İlkokulu'nda öğrenciler, düzenledikleri kermes aracılığıyla elde ettikleri geliri bir akülü ve iki manüel tekerlekli sandalye almak için harcadı. Aldıklar tekerlekli sandalyeleri ise bir tören düzenleyerek Engelliler...

Biga'nın Sakarya İlkokulu'nda öğrenciler, düzenledikleri kermes aracılığıyla elde ettikleri geliri bir akülü ve iki manüel tekerlekli sandalye almak için harcadı. Aldıklar tekerlekli sandalyeleri ise bir tören düzenleyerek Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak'a teslim etti.

Engelliler Derneği Lokali'nde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Okul Müdürü Mustafa Berber, Dernek Başkanı Havva Bacak, sınıf öğretmenleri Öznur Afyonlu ve Filiz Sezgin, veliler ve öğrenciler de yer aldı.

Okul Müdürü Mustafa Berber'in konuşma yaptığı törende, 'yerli malı kullanalım yardım eli uzatalım' projesinde ikinci aşama olan tekerlekli sandalyelerin teslimatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin yaptıkları bu yardımı ömürlerinin sonuna kadar hatırlayacaklarını söyleyen Berber, şunları kaydetti:

Hayatlarına da buna göre yön vereceklerine inanıyorum. Proje kapsamında okulumuzda yerli malı kermesi kurduk. Kermeste cevizden meyve sebzeden zeytin yağına kadar ürünler satıldı. 16 bin lira gibi para topladık. Acaba bir tekerlekli sandalye alabilir miyiz diye yola çıktık. Velilerimizin desteği ile iki tekerlekli sandalye almak nasip oldu.

Çevre İller Haberleri