Sakarya Belediyesi Tarafından Su Fiyatlarına Zam Geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresinin su tarifelerinde güncelleme yapıldığı açıklandı.Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Su ve Kanalizasyon İdaresinin Genel Kurul Toplantısında...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresinin su tarifelerinde güncelleme yapıldığı açıklandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Su ve Kanalizasyon İdaresinin Genel Kurul Toplantısında oy birliğiyle alınan karar sonucu su tarifelerine güncelleme yapıldığıyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden bazı iddialarda bulunuldu.

Hukuk Kurallarına Uygun Şekilde Zam Yapıldı

Genel Kurul tarafından yapılan açıklamada su fiyatlarında yapılan güncellemenin hukuk kurallarına uygun şekilde yapıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada:

"Su fiyatlarındaki güncelleme hukuk kurallarına uygun bir şekilde yapılmıştır. Mecburi olarak yapılan bu güncelleme kamu kuruluşunun zararını önlemek ve yatırımların aksamamasını sağlamak için minimum düzeyde olacak şekilde vatandaşlarımıza yansıtılmıştır.

Araştırılarak yapıldığı iddia edilen fakat araştırmadan ve konunun muhatabı ilgili kişilere sorulmadan yapılan talihsiz açıklamada iddia edildiği üzere Sayıştayın görüşünün alınmaması söz konusu bile olamaz. 2560 Sayılı Kanun ile tarifelerin nasıl oluşturulacağı açıkça belirlenmiş olup bu yetki su ve kanalizasyon idarelerinin Genel Kurullarına verilmiş, su tarifelerinin Sayıştay Başkanlığınca onaylanacağına ilişkin bir hüküm düzenlenmemiştir. Tarife belirleme esaslarını da kapsayan ve 2560 Sayılı Kanuna göre çıkarılan hali hazırda yürürlükte olan Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği Sayıştay Başkanlığından görüş alınarak yürürlüğe girmiştir hatta vatandaşların güncellemelerden olabildiğince az şekilde etkilenmesi için büyük bir kısmının sübvanse edildiği tarife değişikliğinden dolayı kurumumuz büyük bir sorumluluk üstlenmiştir." denildi.

Çevre İller Haberleri