Sakarya Üniversitesinde Türk Savunma Sanayi Zirvesi Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre SAÜ Fikir ile Gelecek (FİG) Öğrenci Topluluğunca Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe sektör temsilcileri katıldı. Etkinlikte açılış yapan FİG Öğrenci...

Sakarya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre SAÜ Fikir ile Gelecek (FİG) Öğrenci Topluluğunca Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe sektör temsilcileri katıldı. Etkinlikte açılış yapan FİG Öğrenci Topluluğu Başkanı şükrü Sarı, Türk Savunma Sanayisinin önde gelen markalarının yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Türkiye'nin Önde Gelen Marka Yöneticileri Açıklama Yaptı

ASELSAN Tedarik Lideri Esra Aytepe ise firma olarak üniversite sanayi iş birliğine verdikleri değerin sadece teknolojik anlamda değil, akademik eksende de kendini gösterdiğini kaydetti. Aytepe tarafından yapılan açıklamada kalite, maliyet, yalın üretim, tüketim yerlerine yakınlık ve alternatif taşıma modelleri sunabilen ülke ve bölgelerin üretim açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, son 5 yılda 641 adet ürünü millileştirdiklerini bildirildi.

STM Siber Güvenlik ve Büyük Veri Proje yöneticisi Fikri Arda Canpolat ise siber saldırılar, siber güvenlik, siber savaş ve siber istihbarat hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Turkish Aerospace Uçak Sistemleri Başmühendisi Nihat Serkan Akçay, havacılık platformlarını göz önüne alınarak ürünü nasıl geliştirdiklerini ve hangi disiplinden insanlarla çalıştıklarını anlattı.

Turkish Aerospace Görev ve Silah Sistemleri Başmühendisi Soner Uyar ise havada kullanılan elektronik ekipmanlardan bahsederek, mühendislik fakültesi öğrencilerinin sektöre yönelik sorularını cevapladı.

HAVELSAN Kara Platform Teknolojileri Takım Lideri Serhat Sertakan, firma tarafından gerçekleştirilen vizyon çalışmalarını aktardı.

Sinevizyon gösterimleri eşliğinde robotik alanda HAVELSAN'ın yaptığı projeler öğrencilere tanıtıldı.

Çevre İller Haberleri