Sakarya'da 28 Şubat "Postmodern Darbesi" Anlatıldı

15 Temmuz Milli İrade Derneği tarafından Adapazarı ilçesinde yer alan bir otelde gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hasan Başiş'in duasıyla başladı.Türk...

15 Temmuz Milli İrade Derneği tarafından Adapazarı ilçesinde yer alan bir otelde gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hasan Başiş'in duasıyla başladı.

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat'ı anlatan film gösteriminden sonra konuşma yapan dernek başkanı Ali İnci, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diledi.

İnci, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet yetkililerinin, STK'lerin ve Sakarya'nın deprem bölgesinde olduğunu ifade ederek, bölgede birlik ve beraberlik içerisinde çalışan herkese teşekkür etti.

'Sakarya'da Meydanlardaydık'

Darbe dönemindeki tanıklıkları ve yaşadıklarını dile getiren İnci, "15 Temmuz'da milletimiz meydanlardaydı, biz de Sakarya'da meydanlardaydık. Hepimiz farklı yerlerde 15 Temmuz'u yaşadık, 28 Şubat'ı da yaşadık. 80 darbesini yaşadık. 60 darbesinde ağladık, 80 darbesinde sessiz kaldık." şeklinde konuştu.

İnci, 15 Temmuz darbe girişiminin, liderin varlığı ve halkın onun yanında durması sayesinde başarısız olduğuna vurgu yaparak, "Biz kesinlikle unutmayacağız, unutturmayacağız. Artık ülkemizde demokrasinin dışında herhangi bir gücü asla tanımayacağız. Milletin gücünün üzerinde güç tanımıyoruz, tanımayacağız da." dedi.

Toplantıya, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Çevre İller Haberleri