Sakarya'da 3 Askerin Şehit Düştüğü Patlamada Jandarmalar Yargılandı

Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü imhası amacıyla kamyondan indirildiği sırada 3 jandarmanın şehit olmasına sebep olan patlamaya dair, dönemin İl Jandarma Komutanı ile 3 jandarma personelinin...

Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü imhası amacıyla kamyondan indirildiği sırada 3 jandarmanın şehit olmasına sebep olan patlamaya dair, dönemin İl Jandarma Komutanı ile 3 jandarma personelinin yargılanmasını sürdürdü.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanıklar dönemin İl Jandarma Komutanı Albay C.Y, Jandarma Yüzbaşı M.U.Y, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş A.G, müştekiler ile avukatlar hazır bulundu. Sanık Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş B.G. ise duruşmaya bulunduğu ilden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinden sonra tanıkların dinlenilmesine geçildi.

Duruşmaya bulunduğu ilden SEGBİS'le bağlanan tanık A.K, afet bölgelerinde kimliği teşhis edilemeyen cenazelerin tespiti konusunda çalışan askeri personel olduğunu dile getirdi.

Çevre İller Haberleri