Sakarya'da EYT Kutlamaları Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, EYT düzenlemesinde yaş sınırının kaldırıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine çok sayıda ilde yaşa takıldığı için emekli olamayan vatandaşlar kutlamalar yapmaya başlamıştı.Lastik-İş...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, EYT düzenlemesinde yaş sınırının kaldırıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine çok sayıda ilde yaşa takıldığı için emekli olamayan vatandaşlar kutlamalar yapmaya başlamıştı.

Lastik-İş Sendikası Sakarya Şubesi'nde bir araya gelen Bolu Düzce Sakarya EYT Derneği üyesi 100 kişi, 2 milyondan fazla kişinin emekli olmaya hak kazanışını meşale ve konfetiler eşliğinde kutladı.

Ayrıca üyeler, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile telefonda görüşmeler yaptı.

EYT Platformu sözcüsü Mehmet Ali Çelik ise gazetecilere duygularının ortada olduğunu ve mutlu olduklarını 'Yıllardır vermiş olduğumuz mücadeleyle olmaz dedikleri, yanlış algıyla farklı yerlere itilen EYT'de çözüme emin adımlarla ilerledik. Sayın Bakanımıza, Cumhur İttifakı'nın bileşenleri AK Parti ve MHP gruplarına teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve Devlet Bey'e bizlere vermiş olduğu bu güzel hediyeden dolayı, yılların mağduriyetini bitirdikleri için teşekkür ediyoruz' şeklinde dile getirdi.

Emeği Olan Herkese Teşekkür Edildi 

Düzenlemeden faydalanacak olan 48 yaşındaki Züleyha Aktaş, 2017'den beri bunu beklediğini anlattı. Ayrıca yaşadığı rahatsızlık sebebiyle işsiz kaldığını vurgulayarak şunları aktardı:

Evine ekmek götüremeyen anne babalar için de hep beraber mücadele ettik. Çok zor bir süreçti benim için çünkü okula giden küçük çocuğum vardı. Ama bir kadın olarak çok dik durdum, kendimden feragat ettim ama asla bu davadan vazgeçmedim. Burada bulunan arkadaşlarımıza temeli sağlam attığımız, hep beraber başardığımız için. Bugüne kadar bu olayda kimin bir nebze emeği varsa Allah hepsinden razı olsun, her iki cihanda. Devlet büyüklerimizden de.

Çevre İller Haberleri