Şampiyona 5 Kilo Hamsi ve 1 Kangal Sucuk Hediye!

İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Kamu Binaları Meydanı'nda düzenlenen festivalde basın toplantısı da gerçekleştirdi. Yaptığı açıklamalarda Karadeniz kültürünü semtlerinde yaşatmaktan mutlu olduklarını...

İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Kamu Binaları Meydanı'nda düzenlenen festivalde basın toplantısı da gerçekleştirdi. Yaptığı açıklamalarda Karadeniz kültürünü semtlerinde yaşatmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Bahadır, festivali düzenleme amaçlarının Karadeniz'in insanlarını farklı memleketlerden insanlarla bir araya getirmek ve Karadeniz kültürünü tanıtmak olduğunu açıkladı. Daha sonra da ekiplerle birlikte hazırladığı balık ekmeği isteyen vatandaşlara dağıttı.

Pizza, Şiş, Kumpir, Pasta...

Söz konusu etkinlikte hamsili pizza, hamsi şiş, hamsi kumpir ve hamsili pasta gibi değişik yiyecekler ikram edildi. 18 çeşit tatlı ve yemeğin bulunduğu etkinlikte, 8 yarışmacı, yarım kilo hamsiyi en kısa sürede yiyebilmek için kıyasıya yarıştı.

Yarışmayı kazanana ise 5 kilogram hamsi ve 1 kangal sucuk ödülü verildi. Şampiyon ise geçen senenin de şampiyonu olan Veysel Şenol'du.

Yöresel Ürünler Satıldı 

Öte yandan festivalde Trabzon tereyağı, Afyon sucuğu ve Hatay zeytinyağı gibi yöresel ürünler de satışa sunuldu. Etkinlik gün boyu sürerken, yöresel müziklerin yanı sıra halk oyunları gösterisi yapıldı, Karadenizli müzik grubu Koliva sahne aldı.

Çevre İller Haberleri