Sanayiye Kadın Eli Çok Yakışacak! Proje Tanıtıldı

Sanayideki kadın istihdamını artırmak adına yapılan projede, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.Etkinlikte konuşma...

Sanayideki kadın istihdamını artırmak adına yapılan projede, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Etkinlikte konuşma yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya'nın sanayide önemli bir üretim merkezi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

Hedefimiz, daha fazla üretmek, satmak, dünyayla rekabet etmek ama bu süreçte en büyük sıkıntıyı personel bulmakta yaşıyoruz. Bunun da çözümünü arıyoruz. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun bu projesini önemsiyoruz. Sanayide Kadın Eli Projesi, bizim için çok önemli. Halihazırda sadece tüketen pozisyonundaki kadınların artık üreten pozisyonuna geçmeleri önemli. Şehrimizde de bu proje başladı, hedefimiz 5 bin. İnşallah projemiz olumlu seyreder ve Sakarya'nın bu anlamdaki açığını bir nebze de olsa kadınlar doldurur diye düşünüyorum.

Sanayiye Kadın Eli Çok Yakışacak 

Öte yandan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu ise projenin detaylarını anlatarak, kadınların sürdürülebilir kalkınmadaki önemine dikkat çekti:

Şu anda 17 ilimizde proje hayat buldu. Üst kurulumuzda geliştirdiğimiz projelerle kadınlarımızı yerelde desteklemenin yanında üretim sahalarında, sanayide yer almasının doğru olacağı fikriyle çalışma başlattık. 21 sanayici kadınımızla birlikte 6 ay boyunca çalıştay yaptık; bu proje nasıl olabilir, nasıl hayat bulabilir, tamamen bunun üzerine. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, dünyanın en büyük girişimciler topluluğu, 7 bin üyesiyle ve tamamı gönüllü olarak çalışıyor.

28 Kadın İŞKUR Eğitimi Aldı 

Öte yandan Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim ise proje kapsamında 60 kadına ulaşıldığını ve 28'inin İŞKUR eğitimi aldığını söyledi.

Sayımız gittikçe artacak. Genel çerçevede hedeflediğimiz seviyeye ulaşmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sakarya'da sanayiye kadın eli çok yakışacak, bundan eminiz.

Çevre İller Haberleri