Sivas Kış ve Termal Turizm ile Zirvede
İç Anadolu’nun doğusunda yer alan Sivas, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Tarihi İpek Yolu ve Kral Yolu’nun geçtiği bir ilimizdir. Kurulduğu günden beri kültürel, ekonomik, siyasi ve askeri önemini hep koruyan şehir; tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ile turistik açıdan da bir değer taşımaktadır. Anadolu’da kilit noktası olan Sivas, kuzeyden güneye, doğudan batıya geçen bütün yolların merkezi olması sebebiyle bu değerini daha da artırmaktadır. İlin alanı, İç Anadolu Bölgesi’nin yüksek platoları üzerinde başlar ve doğuya doğru yükselir. Kuzey ve doğu yönünde, güneydoğu yönünde dağlık ve sarp bir kesim bulunmaktadır. Büyük bir kesimi yazları sıcak ve kurak olan şehrin, karasal İç Anadolu ikliminin etkisiyle kışları soğuk ve karlıdır. Kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Doğu Anadolu ikliminin etkileri hissedilir. İlin ilçeleri Koyulhisar, Suşehri, Doğanşar, Akıncılar, Hafik, Zara, Gölova, İmranlı, Yıldızeli, Şarkışla, Ulaş, Kangal, Divriği, Gemerek, Altınyayla ve Gürün’dür.
Sivas Gezilecek Yerler
Cumhuriyet tarihimiz açısından da önemli olan bu şehrimizde Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz kongre binasından başlayıp, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Camiiler, medreseler şehrin tarihi kimliğinin öne çıkan eserleridir. 1228 yılında bitirilen Divriği Ulu Camii ve Şifahanesi, çevredeki taş ocaklarından elde edilen tüften inşa edilmiştir. Özellikle camiinin kapı ve sütunları işlemeleriyle dikkat çekmektedir. Gök Medrese ise Anadolu Selçuklu Devleti’nin en önemli eserlerindendir. En görkemli kısmı çifte minareli taç kapı ve kapıdaki süslemelerdir. 1271’de İlhanlılar döneminde yapılan Çifte Minareli Medrese, taç kapısındaki süslemeler ve örgülü iki minaresiyle, ana mekanı yıkılsa da cephesiyle halen hayranlık uyandırmaktadır. 1196 – 1197 yıllarında yaptırılan Sivas Ulu Camii, şehirde yüzyıllardan beri yalın güzelliğiyle ayaktadır. Gemerek’teki Sızır Şelalesi, yeşillikler içerisinde ve yaz kış coşkun akmaktadır. Kangal Balıklı Kaplıcası suyunun tedavi edici özelliği dışında içerisindeki balıklarıyla da ünlüdür.
Sivas’ta gezilecek yerler hakkında daha detaylı bilgi almak için Sivas Gezilecek Yerler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Sivas’ta Ne Yenir?
Az baharatlı olması ve hemen hemen tamamının etten yapılmasıyla meşhur Sivas Köftesi, ateş üzerinde dik asılarak pişirilen Sebzeli Sivas Kebabı, yöreye özgü madımak otundan yapılan Madımak, hamur arasına patates veye et konularak yapılan Hıngel, parçalara ayrılan hamurların üst üste konduğu Katmer, Sivas’a gelip de tatmadan dönülmemesi gereken lezzetlerdir.
Sivas’ta Hangi Otelde Kalınır?
Sivas’ta otellerin çoğu şehir merkezinde bulunmaktadır. Kent oteli olan Sivas Merkez’deki oteller 2, 3 ve 4 yıldızlıdır. Hem turistik ziyaretler, hem de iş gezileri için bu oteller tercih edilebilir. Tarihi ve turistik yerlere de yakın olan Sivas otelleri, organizasyonlar için gerekebilecek donanıma da sahiptir. Her bütçeye uygun seçenekler sunan Sivas otelleri’nin çoğu, kahvaltı dahil konaklama hizmeti sunmaktadır. Yöresel lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağının ve diğer önemli mutfakların tatlarını da Sivas otellerinde tadabilirsiniz.