Telefon Dolandırıcılığı Yapan 16 Şahıs Tutuklandı

Telefonda görüştükleri kişilere kendilerini polis, hakim ya da savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen suç şebekesine ilişkin İstanbul'da yapılan operasyonlarda yakalanan toplam 23 kişiden 16'sı tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefon dolandırıcılığı yöntemiyle birçok kişiyi mağdur eden suç şebekesinin çökertilmesi için çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerde, telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, hakim veya savcı olarak tanıtan şüphelilerin, ulaştıkları kişileri haklarında soruşturma yürütüldüğü yalanıyla korkutarak para ve ziynet eşyalarını kendilerine teslim etmeye ikna ettikleri anlaşıldı.

Üç ay devam eden teknik ve fiziki takibinden sonra suç şebekesi şeklinde hareket eden şüphelilerin adres ve kimlikleri tespit edildi.

Operasyonun ilk ayağında polis ekiplerince gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklanırken 3'ü serbest kaldı.

15 Şahıs Daha Yakalandı

Çalışmaların devamında 2 Haziran'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan polis 15 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise dolandırıcılık yoluyla elde edildiği değerlendirilen 595 bin lira, yaklaşık 2 milyon lira değerinde altının yanı sıra 2 ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek, 10 şarjör, 100 fişek, sahte polis kimliği, telsiz ve 4 kelepçe ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen zanlılardan 11'inin tutuklandığı, 2'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandığı, 2'sininse serbest bırakıldığı ifade edildi.

Çevre İller Haberleri