Vatandaşı Doyuracak Festival! Tam 1.5 Ton Dağıtılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle, Uluslararası Fuar Merkezi otoparkında, Trabzon'a ait yöresel ürünler standlarda satışa sunuldu. Etkinliğe gelenler ise kemençe eşliğinde horon tepti.Kocaeli Büyükşehir Belediye...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle, Uluslararası Fuar Merkezi otoparkında, Trabzon'a ait yöresel ürünler standlarda satışa sunuldu. Etkinliğe gelenler ise kemençe eşliğinde horon tepti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Karadeniz denildiğinde ilk akla gelenin hamsi olduğunu söyledi.

Farklı şehirlerin kültür, müzik, kıyafet ve yemeklerinin festivallerle paylaşıldığını kaydeden Çakmak, festivalde keyifli dakikalar geçirdi.

Öte yandan Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Fuat Ayar da birlikte olmak adına bu organizasyonun düzenlendiğini söyledi.

Festivalin açılışına ise , AK Parti Kocaeli milletvekilleri Emine Zeybek, İlyas Şeker, Sami Çakır, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

1.5 ton kadar hamsinin dağıtılması planan festival 25 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Çevre İller Haberleri