Yılbaşı Öncesi Kaçakçılık Operasyonu! 6 Bin Şişe Sahte İçki Ele Geçirildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bazı şüphelilerin kurdukları imalathanede ürettikleri sahte içkileri, yılbaşı öncesinde otel, eğlence mekanı ve tekel bayisi gibi yerler aracılığıyla piyasaya sürecekleri...

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bazı şüphelilerin kurdukları imalathanede ürettikleri sahte içkileri, yılbaşı öncesinde otel, eğlence mekanı ve tekel bayisi gibi yerler aracılığıyla piyasaya sürecekleri ihbarını alınca çalışma başlatıldı.

Şüphelilerin, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla imalathanelerde temizlik ürünü ve dezenfektan ismi altında sahte alkol ürettiklerini tespit eden ekipler, Arnavutköy, Sarıyer ve Silivri'de bulunan 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

2 şahıs düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. 250 litre alkol aroması, 5 bin litre etil alkol, 1500 şişe sahte votka, 2 bin şişe sahte rakı, 2 bin 500 şişe sahte viski, 50 bin sahte "TAPDK" bandrolü ele geçirildi.

Adreslerdeki 380 bin kapak, 2 su tankı, 4 dalgıç pompası, 2 alkol soğutma fanı, 375 bin sahte yabancı ülke bandrolü ile etiket türü malzeme ve alkol damıtma kazanına da el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinden sonra "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet etmek" suçundan adli makamlara sevk edildi.

Çevre İller Haberleri