Zorlu PSM'de NFT Rüzgarı! 100'ü Aşkın Eser Sergilenecek

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sanatseverlerle buluşan NFT Biennial, ziyaretçilerin beğenisini topladı. 100 adetten fazla NFT'nin sergilendiği Biennial, Zorlu PSM'de 15 Ocak tarihine kadar görücüye açık olacak.Aynı...

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sanatseverlerle buluşan NFT Biennial, ziyaretçilerin beğenisini topladı. 100 adetten fazla NFT'nin sergilendiği Biennial, Zorlu PSM'de 15 Ocak tarihine kadar görücüye açık olacak.

Aynı zamanda sergi, İstanbul dahil, dünyanın 9 farklı noktasında fiziksel mekan ve Metaverse ortamında düzenlenecek.

'Yeni Bir Alan Oluşturuyor'

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, Zorlu PSM'in 10 yıllık serüveninden bahsederek, sanat dünyasında birçok yeni alanın oluşturulmasına imkan sağladığını söyledi ve şunları kaydetti:

Gitgide dijitalleşen dünyamızda sanatın varlığını hangi formda sürdüreceğine dair birikimimizi izleyicilerimizle paylaştık. Uluslararası NFT Bienali de bu yenilikçi yolculuğumuzda bize yeni bir alan oluşturuyor. Bienalde dünyanın önemli festivallerinde eserlerini sergilemiş uluslararası sanatçıların eserlerini görebileceksiniz.

Öte yandan NFT Biennial Kurucu Direktörü Rahim Ünlü de böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden mutlu olduklarını ve bienalin NFT alanında önemli bir ev sahipliği yaptığını söyledi.

Başka Hangi Şehirlerde Açılacak?

Söz konusu Biennial İstanbul'dan sonra Amsterdam, Berlin, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo gibi şehirlerde sergilenecek.

Ziyaret etmek isteyenlerin ekran ve projeksiyon aracılığıyla katılımcı olabilecekleri bienalde, medya sanat performansları, söyleşiler, VR ve AR denetimleri ve immersive sergileri gibi çok sayıda etkinlik olacak.

Çevre İller Haberleri