15 Temmuz Parkının adı değişiyor

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.13 maddenin görüşüldüğü toplantıda, 2 yıl önce jandarma kavşağındaki parka verilen 15 Temmuz Cumhuriyet...

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

13 maddenin görüşüldüğü toplantıda, 2 yıl önce jandarma kavşağındaki parka verilen 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı'nın isminin değiştirilmesi görüşüldü. Parkın isminin Şehit Astsubay Ömer Halisdemir 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

15 Temmuz Demokrasi Derneği Başkanı Veysel Güner’in kendisi ile yaptığı görüşme sonrasında böyle bir karar aldığını ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi için meclise dilekçe sunduğunu belirten Belediye Başkanı Gürkan, "Komisyonumuz, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin Jandarma Kavşağı’ndaki büyük parka verilmesini uygun gördü. Çünkü bu park kentimizin en işlek, yoğun olduğu noktalardan birisi. İnanıyorum ki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı, önünden her geçene bu kanlı darbe girişimini bir kez daha hatırlatacak ama diğer taraftan da Türk milletinin bu tür girişimlere karşı nasıl yekvücut olduğunu da çok güzel bir şekilde anımsatacaktır." diye konuştu.

Edirne Haberleri