2021 Kırkpınar Güreşleri seyircisiz yapılacak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri geçen sene koronavirüs salgını sebebiyle düzenlenememişti. Bu yıl ise güreşler seyircisiz olarak yapılacak.Gençlik ve Spor Bakanlığı, güreşlerin seyircisiz olarak gerçekleştirilmesine...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri geçen sene koronavirüs salgını sebebiyle düzenlenememişti. Bu yıl ise güreşler seyircisiz olarak yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, güreşlerin seyircisiz olarak gerçekleştirilmesine karar verdi. Bakanlığın Covid-19 salgın önlemleri kapsamında aldığı kararla, 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri seyircisiz olarak gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği tarafından Covid-19 sürecinde düzenlenecek yağlı güreş organizasyonlarında alınacak tedbirlere ikişkin kılavuz hazırlandı. Bu kılavuz kapsamında Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Kumluca Yağlı Güreşleri ve Bursa Geleneksel Çalı Güreşleri'nin tedbirlere uygun olarak seyircisiz gerçekleştirilebileceğine onay verildi.

Bakanlığın aldığı kararın ardından açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2-3-4 Temmuz 2021 tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı'nda seyircisiz olarak gerçekleştirileceğini söyledi. Çok istemelerine rağmen geçen yıl salgın nedeniyle güreşlerin yapılamadığını anlatan Gürkan, "Geçen yıl yapamadık ama bu yıl güreşleri yapabilmek için uzun zamandır temaslarımız devam ediyordu. Binlerce yağlı güreş pehlivanı ve yüz binlerce yağlı güreş sever vatandaşımızın gözü kulağı bu yönde olumlu bir karar alınmasındaydı." dedi.

Salgınla ilgili her türlü tedbirin uygulanacağını söyleyen Belediye Başkanı Gürkan, yağlı güreşlerin televizyonda canlı olarak yayınlanacağını söyledi. Detaylar ilerleyen günlerde belli olacak.

Edirne Haberleri