6,5 milyon liralık kobra yılanı zehri ele geçirildi

Edirne'de polis ekipleri, bir otomobilde yaptıkları aramada 229 tüp kobra yılanı zehri ele geçirdi. Ele geçirilen kobra yılanı zehrinin piyasa değerinin yaklaşık 6,5 milyon lira olduğu tespit edildi.Edirne İl Emniyet Müdürlüğü...

Edirne'de polis ekipleri, bir otomobilde yaptıkları aramada 229 tüp kobra yılanı zehri ele geçirdi. Ele geçirilen kobra yılanı zehrinin piyasa değerinin yaklaşık 6,5 milyon lira olduğu tespit edildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, içinde M.K. ve N.S. isimli şüphelilerin bulunduğu 06-Ankara plakalı aracı durdurarak araçta arama yaptı. Araçta kargo poşetlerine sarılmış vaziyette, üzerlerinde Rusça ibareler bulunan karton kutularda, toplam 229 adet tüp içinde kobra yılanı zehri ele geçirildi. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheliler A.C., M.B., T.A. isimli şahıslar da yakalandı. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile birlikte serbest bırakıldı.

KOBRA YILANI ZEHRİ NE İŞE YARAR? Kimyasal silahların ayrıştırılması, kanser tedavisi, doping ve kozmetik sanayisinde kullanıldığı, dünyanın en pahalı ikinci zehri olduğu belirtilen kobra yılanı zehrinin küçük bir damlasının birkaç saniyede bir fili öldürebilecek etkiye sahip olduğu ve Türkiye'de yasal olarak tüketilen miktarının yılda 1 litre civarında olduğu belirtiliyor.

Edirne Haberleri