AK Parti Edirne İba'dan Romanlar Günü Mesajı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba tarafından yayımlanan mesajda, Edirne'deki roman vatandaşların hakları için çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutlayan İba, "Renklerimiz ne kadar çeşitliyse...

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba tarafından yayımlanan mesajda, Edirne'deki roman vatandaşların hakları için çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutlayan İba, "Renklerimiz ne kadar çeşitliyse biz o kadar bir oluruz, birlik oluruz. Yeter ki renklerimiz solmasın" şeklinde konuştu.

Toplum içinde her vatandaşın eşit haklara sahip olması gerektiğinin altını çizen İba, dünya üzerinde, gittikleri her memlekete zanaatlarını, yeteneklerini ve özel becerilerini de beraberlerinde götüren romanların gönüllerdeki yerinin apayrı olduğunu ifade etti.

Roman kültürünün korunması gerektiğini kaydeden İba, "2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 8 Nisan Dünya Romanlar Günü olarak resmi olarak kutlanmaya başladı. Farklılıklarımız milletimizin en büyük zenginliklerindendir. Bu kültür zenginliklerimizi korumak hepimizin vazifesi" dedi.

Edirne Haberleri