AK Partili Aksal, "Kadın Emeği Zirvesi"ne Katıldı

AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Fatma Aksal, "Kadın Emeği Zirvesi"ne katılım gösterdi.AK Partili Aksal, yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nca...

AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Fatma Aksal, "Kadın Emeği Zirvesi"ne katılım gösterdi.

AK Partili Aksal, yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nca gerçekleştirilen programın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da yapıldığını belirtti.

Aksal, kadınların hayatın her alanında yer alıp siyasette ve karar alma mekanizmalarında etkin rol oynamalarına, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk günden bu yana hassasiyetle pozitif ayrımcılıkla desteklediği bir konu olduğunu dile getirdi.

Aksal, kadınlara her alanda destek verildiğinin altını çizdi.

Aksal'ın İfadeleri Şu Şekilde:

"2002 yılında yüzde 3-4 olan kadın girişimci oranı bu programlarımız ve destekleyici projelerimizle yüzde 13,2 seviyesine çıkmıştır. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerindeki 'Nerede Kalmıştık?' Projesi'yle lise eğitimini tamamlamamış kadınlara eğitim fırsatı yarattık. Şu an bu projeyle 2 yıl içerisinde 49 bin kadın eğitim hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Bu program vesilesi ile Sayın Cumhurbaşkanımıza, kıymetli eşlerine, Kadın Kolları Başkanımıza, ilgili tüm bakanlıklarımıza ve kurumlarımıza kadınların toplumsal hayata katılmalarına destekleri münasebetiyle teşekkür ediyorum. Kadınların siyaset başta olmak üzere, eğitim, özel sektör ve tüm karar alma mekanizmalarındaki temsil oranını artırarak, girişimcilik faaliyetlerini destekleyerek Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz."

Edirne Haberleri