Başkan Gürkan Roman Buluşması'na Katıldı

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nca İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde "Roman Buluşması" düzenlendi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun...

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nca İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde "Roman Buluşması" düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılım gösterdiği buluşmada, "Batı Balkanlar ve Türkiye'de Roman Kadınının Değişim Gücü" projesi kapsamında yapılan "En Roman Dostu Belediye Başkanı" ödülünün sahibi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yapılan çalışmaları anlattı.

Türkiye'de en çok Roman çalışanın istihdam edildiği kurumun Edirne Belediyesi olduğunu belirten Başkan Gürkan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Belediyemizde 'ben Romanım' diyen, kendini Roman olarak ifade eden arkadaşlarımızın çalışanlarımız arasındaki oranı yüzde 23'tür. Bu rakam hiçbir kurum ve kuruluşta olmayan bir orandır. Biz birlikte mutluyuz. Birlikte doğduk birçok arkadaşımla, birlikte büyüdük, birlikte yaşamaya, birlikte çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Romanlar da toplumumuzun diğer tüm fertleri gibi büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Vatanına, milletine bağlı Atatürk’ün yolundan vazgeçmeyen eşit yurttaşlarımızdır."

Edirne Haberleri