Başkan Gürkan'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da mesajında, basının önemli ve etkili bir denetim organı olma özelliğiyle demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.Toplumun gözü, kulağı ve dili olan basın mensuplarının...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da mesajında, basının önemli ve etkili bir denetim organı olma özelliğiyle demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

Toplumun gözü, kulağı ve dili olan basın mensuplarının yıpratıcı ve zor şartlara rağmen, üstün bir çabayla kamuoyuna hizmet etmeye devam ettiğini belirten Başkan Gürkan şu ifadelere yer verdi:

"Hiç kuskusuz görsel ve yazılı medyanın yanında mobil iletişim araçları sayesinde hayatımızın vazgeçilmez unsuru haline gelen sosyal medyada anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının kullanımının arttığı günümüzde, özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde gazetecilerin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.

Basın emekçiliği hiç kuşkusuz ki zor ama bir o kadar da saygın mesleklerin arasındadır. Bu noktada gece-gündüz demeden sorumlu gazetecilik anlayışıyla hareket eden basın mensuplarını her geçen gün zorlayan çalışma koşullarının biran önce iyileştirilmesi gerekmektedir."

Edirne Haberleri