Belediyeden toplu taşımaya gelir desteği

Edirne Belediye Meclisi'nin 2020 yılındaki ikinci olağanüstü toplantısı gerçekleştirildi. Önemli kararlar alınan toplantıda, toplu taşıma hizmetinin kesintisiz olarak yürütülebilmesiyle sınırlı olacak şekilde ve koronavirüs...

Edirne Belediye Meclisi'nin 2020 yılındaki ikinci olağanüstü toplantısı gerçekleştirildi. Önemli kararlar alınan toplantıda, toplu taşıma hizmetinin kesintisiz olarak yürütülebilmesiyle sınırlı olacak şekilde ve koronavirüs önleme tedbirleri dönemi içerisinde ETUS ve tek araçla ulaşım firmalarına belediye tarafından destek ödenmesine karar verildi. Buna göre, kilometre başına 75 kuruş olmak üzere, aylık 120 bin TL'ye kadar gelir desteği yapılacak.

Toplu taşıma hizmetinin kesintisiz olarak yürütülebilmesiyle sınırlı olacak şekilde, koronavirüs önleme tedbirleri dönemi içerisinde gelir desteği yapılması ve toplu taşıma hatlarındaki düzenlemeler için Belediye Başkanı Recep Gürkan'a yetki verilmesi konusu görüşüldü.

2018 yılında Büyükşehir Belediyeler Kanununa eklenen bir madde ile Türkiye'deki 30 büyükşehirdeki özel toplu taşımala firmalarına gelir desteği yapmalarının önünün açıldığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Covid-19 gerçekten bütün esnafı sıkıntılı bir duruma soktu. Hükümetimiz, bu kapsamda, 7244 Sayılı Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla birlikte; şehrimizdeki ETUS ve tek araçla ulaşım firmalarına günlük kilometre başına 75 kuruş bir destek ödenecek. Aylık 100 bin TL'yi geçmeyecek. Türkiye'nin her yerinde toplu taşıma sayıları düştü. Edirne'de de Türkiye'nin her yerinde de sağlık çalışanlarımız ücretsiz taşındı ve taşınmaya devam ediyor. Sadece mazot gideri 20 bin TL ama gelir 10 bin TL. Arkadaşlar bugüne kadar dayandılar. Devletin ve hükümetin talimatlarını yerine getirdiler. Ama devlet de bu kanunu çıkararak onların en azından nefes almaları için bir destek verdi." şeklinde konuştu. AK Parti Grup Başkanı Mehmet Çapoğlu'nun önerisi üzerine, verilecek katkının aylık 120 bin TL'yi geçmeyecek şekliyle meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Edirne Haberleri