Bulgaristan Orman Yangını Edirne Sınırına Dayandı

Küresel ısınmanın hızlanması son yıllarda dünya genelinde birçok orman alanının yanmasına yol açtı. Küresel çapta pek çok yangın sürerken bir yangın da Bulgaristan'da meydana geldi. Bulgaristan'daki orman yangını tüm hızıyla...

Küresel ısınmanın hızlanması son yıllarda dünya genelinde birçok orman alanının yanmasına yol açtı. Küresel çapta pek çok yangın sürerken bir yangın da Bulgaristan'da meydana geldi. Bulgaristan'daki orman yangını tüm hızıyla sürerken Edirne sınırında tedirgin bir bekleyiş söz konusu.

Yangın Sınır Köylerine Yaklaştı

Yağmurun etkisini azaltması ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın Edirne sınırına yaklaştı. Sınırda tedirgin bekleyiş sürüyor. Sınır köylerinden görülebilen yangın köylülerde de paniğe neden oldu. Türkiye sınırında da itfaiye araçları yangının Edirne'ye sıçraması ihtimaline karşı teyakkuzda bekliyor. Edirne'deki köylere birkaç kilometre yakınlıkta meydana gelen yangını söndürmek için Bulgaristan'daki yangın söndürme ekipleri büyük çaba sarf ediyor.

Orman Yangınlarının Sayısı Son Yıllarda Arttı

Sabotaj ve terör saldırıları haricinde son yıllarda küresel ısınma kaynaklı orman yangınlarının sayısı hızla artıyor. Bu sene Bulgaristan'da çok sayıda orman yangını çıktı. Bulgaristan'da şu anda meydana gelen yangın öncesinde de pek çok yangın meydana gelmişti. Yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte sadece bu coğrafyada değil dünyanın neredeyse her köşesinde büyük yangınlar meydana geliyor. Uzmanlar önümüzdeki yıllarda bu yangınların sayısının artabileceği uyarısında bulunuyor.

Edirne Haberleri