Bulgaristan'daki Sempozyuma TÜ Öğretim Üyeleri Katıldı

TÜ tarafından yapılan açıklamada, Sofya Yüksek İslam Enstitüsü, Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ortaklığında yapılan etkinliğe, TÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr....

TÜ tarafından yapılan açıklamada, Sofya Yüksek İslam Enstitüsü, Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi ortaklığında yapılan etkinliğe, TÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Şentürk, Doç. Dr. A. Taha İmamoğlu, Doç. Dr. Muhammet Altaytaş ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Öbek katıldı.

Sempozyumda Ali İhsan Öbek ve Ali Öztürk oturum başkanı olarak yer alırken Mustafa Şentürk, "Bulgaristan’da Türkçe Yayımlanan Medeniyet Gazetesi'ndeki Tefsir-i Şerif Konulu Makaleler", Muhammet Altaytaş, "İki Nüvvablı Alim Nazarında Din ve Medeniyet İlişkisi: Hafız Yusuf-Mehmet Fikri", A. Taha İmamoğlu ise "Nüvvab Öğretmenlerinden Osman Seyfullah Keskioğlu’nun Fakih Sahabiler ve Mezhep İmamları İsimli Eserinin İncelenmesi" başlıklı tebliğlerini sundu.

Edirne Haberleri