Bulgarlar Okul Alışverişi İçin Edirne'yi Tercih Ediyor

Bulgar vatandaşlarına yönelik sağlanan pasaportsuz geçiş hakkı ve Bulgar Levası'nın Türk Lirası karşısında yükselişi nedeniyle son aylarda Bulgaristan'dan Edirne'ye yoğun bir turist akışı yaşanıyor. Özellikle hafta sonları...

Bulgar vatandaşlarına yönelik sağlanan pasaportsuz geçiş hakkı ve Bulgar Levası'nın Türk Lirası karşısında yükselişi nedeniyle son aylarda Bulgaristan'dan Edirne'ye yoğun bir turist akışı yaşanıyor. Özellikle hafta sonları Edirne'ye gelerek alışverişlerini yapan Bulgaristan vatandaşları, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi okul ihtiyaçlarını da Edirne'den karşılamaya başladılar.

Okul Alışverişi İçin Gelişler Devam Ediyor

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi Edirne'ye gelen Bulgarlar, kalem, kitap, çanta, silgi ve defter gibi kırtasiye alışverişlerini gerçekleştiriyorlar. Yaz boyunca devam eden Bulgar yoğunluğunun, okul dönemi öncesinde de devam etmesi esnafın yüzünü güldürdü.

Pasaportsuz Geçiş Hakkı Gelen Bulgar Sayısını Arttırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte 28 Temmuz'dan itibaren Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz girmesine imkan tanınmıştı. Alınan bu karar sonrası kente gelen Bulgar sayısında da artış yaşandı.

Not: Görseller temsilidir.

Edirne Haberleri