Caddelere sınırlama! Aynı anda kaç kişi bulunabilecek?

Koronavirüs salgınına karşın alınan yeni tedbirler kapsamında Edirne'deki işlek caddelere kişi sınırlaması getirildi. Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, işlek caddeler ile pazar yerlerinde aynı anda bulunabilecek kişi...

Koronavirüs salgınına karşın alınan yeni tedbirler kapsamında Edirne'deki işlek caddelere kişi sınırlaması getirildi. Edirne İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, işlek caddeler ile pazar yerlerinde aynı anda bulunabilecek kişi sayısına sınırlama getirdi.

Edirne'nin trafiğe kapalı ve yaya akışının yoğun olduğu Saraçlar ve Çilingirler Caddeleri'nde her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde giriş sınırlaması getirildi. Buna göre, Saraçlar Caddesi'nde aynı anda 1.075 kişi, Çilingirler Caddesi'nde ise aynı anda 275 kişi bulunabilecek.

Ayrıca pazar yerlerinde de her 4 metrekarede 1 kişi bulunabilecek. Pazar yerlerinin alanlarına göre hesaplama yapıldığında; Pazartesi Pazarında 4.299 kişi, Cumartesi Pazarında 2.000 kişi ve Çarşamba Pazarında 2.000 kişi bulunabilecek. AVM'lerdeki genel alanlarda her 10 metrekarede 1 kişi, AVM'lerdeki işyerlerinde her 8 metrekarede 1 kişi bulunabilecek.

Edirne Haberleri