Cumhuriyet’in 99. Yıl Anısına Fidan Dikildi

Edirne Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi fidanlığında düzenlenen törenle Cumhuriyetin 99. Yılı anısına fidan dikildi. Gerçekleştirilen törene Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık katılarak konuşma yaptı. Kırbıyık...

Edirne Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi fidanlığında düzenlenen törenle Cumhuriyetin 99. Yılı anısına fidan dikildi. Gerçekleştirilen törene Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık katılarak konuşma yaptı. Kırbıyık tarafından yapılan konuşmada:

"Yaklaşık 38 yıldır devam eden bir gelenek. İnşallah bu alanın ağaçlarla dolduğunu görürüz. İnşallah Cumhuriyet'imizin nice yıllarına hep birlikte şahitlik ederiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin" denildi.

Rektörden Açıklama Geldi!

Ayrıca törenin yapılmasına öncülük eden Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’da konuyla alakalı önemli açıklamalar yaptı. Tabakoğlu tarafından yapılan açıklamalarda:

"En son Osmanlı İmparatorluğu, Balkan imparatorluğu olarak bu topraklarda bulundu. Tabii imparatorluklar doğar, büyür ve ölürler. Osmanlı İmparatorluğu da zayıfladı ve bu büyük millet son 200 yıldır büyük acılar yaşadı. Bulunduğumuz bu toprak bile 4 defa işgal gördü. Ama Selanikli bir Osmanlı paşası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Anadolu Ergenekonu'nda inşallah ayağa kalktı ve yeni yüzyıla hazırlanıyor. Bu mutlu günün anısına TÜ 1984 yılından bu yana 29 Ekim'de 1 fidan dikiyor." denildi.

Edirne Haberleri