Düzce'de Konteyner Kent Kuruldu: Anahtarlar Yarın Teslim Ediliyor

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında halkın güvenliğinin sağlanması için ise konteynerler koyulmaya başlandı.Oluşturulan...

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında halkın güvenliğinin sağlanması için ise konteynerler koyulmaya başlandı.
Oluşturulan konteyner kentlere ise yarından itibaren yerleşilmeye başlanacağı duyuruldu.

260 Konteynerin Anahtarı Teslim Edilecek 

Gölyaka'da meydana gelen deprem sonrasında devam eden artçı depremler vatandaşları korkutmaya devam ederken, belediye, 'acil yıkım' kararı verilen evlerin sahipleri için konteyner kent oluşturdu. Acil yıkım yapılacak evlerde kalan vatandaşlar için kurulan 260 konteynerin anahtarları ise yarından itibaren ailelere teslim edilmeye başlanacak.

3 İlçede Konteyner Kent 

Kent merkezinde talep edilen Gölyaka, Çilimli ve Cumayeri ilçelerinde AFAD tarafından yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarından sonra, kent yaşam alanlarına 260 konteyner konumlandırıldı.

Ayrıca Çimli ilçesinde çocuk parkı ve oturma alanlarının da yer aldığı 40 konteynerin kontrolleri ve temizlikleri tamamlandı.

Kent genelinde acil yıkım kararı alınan bina, ev ve camilerin ise yıkımları sürmeye devam ediliyor.

Edirne Haberleri