Edirne 2022 Verileri: 5 Ton Atık Yağ Bertaraf Edildi

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, toplanan atık yağların, lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüştürme alanlarına gönderildiği ve ekonomiye katkı sağladığı belirtildi.Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği...

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, toplanan atık yağların, lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüştürme alanlarına gönderildiği ve ekonomiye katkı sağladığı belirtildi.

Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği kapsamında, belediyenin şehir merkezindeki yetki alanları içindeki işletmelerin atık yağlarının toplanması ve bertaraf edilmesi için Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nün çalışmalara devam ettiği bildirildi.

Sanayi kaynaklı atık yağların taşınması ve bertaraf edilmesi için lisansı bulunan PETDER (Petrol Sanayi Derneği) ve AKSÜS Kimya ve Entegre Atık İşletmeleri San. Tic. A.Ş. firmalarının çalışmalara devam ettiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

2022 yılı içerisinde Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün koordinasyonunda belediye sınırları içeresinde 5 ton 380 kilo sanayi kaynaklı atık yağ belediyenin protokolü bulunan lisanslı firmalar vasıtasıyla geri dönüşüme gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlandı. Hem çevrenin ve doğanın korunması hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla sanayi kaynaklı atık yağlar toplanarak, geri dönüşüme gönderilmesi konusunda çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

İşletmelerimize ve kurumlarımıza, sanayi kaynaklı yağların zararları konusunda eğitimler düzenleyerek, söz konusu kurumlarımızı atık yağların toplanması ve bertarafı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Edirne Haberleri