Edirne Belediyesi ve İsrail'in Bat-Yam Belediyesi Kardeş Oldu

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bat-Yam Belediye Başkanı Tzvika Brot ve heyetiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.Başkan Gürkan, konuşmasında, konuk heyeti Edirne'de...

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bat-Yam Belediye Başkanı Tzvika Brot ve heyetiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Başkan Gürkan, konuşmasında, konuk heyeti Edirne'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Edirne'nin üç semavi dinin kültürlerin yaşandığı bir kent olduğunu ifade eden Gürkan, "Brot ile sizleri burada görmek, bizim için kardeşlerimizi görmekle eş değer. Edirne, 8 bin 300 yıllık tarihi ile tüm inançların, tüm milletlerin bir arada, özgürce ve birbirine saygı göstererek yaşadığı bir şehir. İnsanlar çok farklı nedenlerle doğduğu şehri bırakmak zorunda kalabilir ama bu, onların köklerini değiştirmez. Bu onların kalbindeki şehri, toprağı değiştirmez, geçmişe bağlılığını değiştirmez. Tekrardan hoş geldiniz. Sizleri görmekten çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Brot da Edirne'de olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kardeş şehir anlaşmasının önemine vurgu yapan ve belediye başkanı olduğu Edirne'de Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan bir parkın olduğunu da söyleyen Brot, bunun, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu belirtti.

Edirne Haberleri