Edirne Belediyesi'nde Depremde Hayatını Kaybedenler Anıldı

Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında, Edirne Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.Başkan Gürkan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığını dile...

Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında, Edirne Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Başkan Gürkan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığını dile getirdi.

Edirnelilerin tüm imkanları ile deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olabilmek için seferber olduğunu söyleyen Gürkan, "Edirneliler bir kez daha onur ve gurur duymamızı sağladılar. Hem getirdikleri yardımlar hem de genci yaşlısı ile gönüllü olarak çalışmaları muhteşem bir olay. Deprem bölgesine elimizden gelen her desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.

Gürkan şu ifadelere yer verdi:

"Yaşamını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Herkesin uykuda olduğu bir saat. Hava şartları çok olumsuz, soğuk ve kar var. Yardım götürecek araçlar, iş makineleri bazı yolların çökmesi, bazı yerlerin depremden dolayı zarar görmesi, hava şartları nedeniyle birçok yerde ulaşım problemleri var."

Gürkan konuşmasından sonra daveti üzerine, Belediye Meclis üyeleri depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yaptı.

Belediye Meclisi'nde grubu bulunan partilerin ortak yayınladığı önerge ile yapılan yardım çağrısına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Edirnelilere teşekkür edildi.

Şubat ayı gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra Gürkan ve Belediye Meclisi üyeleri yardım malzemesi dolu tırı deprem bölgesine uğurladı.

Edirne Haberleri