Edirne Belediyesinin kuruluşunun 155. yılı kutlanacak

Bu yıl ilk kez Edirne Belediyesinin kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.Edirne'nin kurtuluşunun 100. yıl dönümü olmasının da etkisiyle 2022 yılı 'Edirne Yılı' olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler...

Bu yıl ilk kez Edirne Belediyesinin kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Edirne'nin kurtuluşunun 100. yıl dönümü olmasının da etkisiyle 2022 yılı 'Edirne Yılı' olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu yıl ilk kez Edirne Belediyesinin kuruluş yıl dönümü kutlanacak.

Edirne Belediyesi 13 Mart 1867 yılında kuruldu. Kuruluşunun 155. yılı sebebiyle 14 Mart 2022 Pazartesi günü saat 10.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapılacak. Ardından saat 13.00'te belediye binasında bulunan nikah salonunda "Türkiye Belediyecilik Tarihi ve Edirne Belediyesi" konulu konferans düzenlenecek.

Konferansta Doç. Dr. Aziz Tekdemir, Türkiye’deki Belediyecilik Tarihi ve Öğr. Gör. Haluk Kayıcı, Edirne Belediyesi Tarihi hakkında bilgiler verirken, önceki dönem belediye başkanları Güngör Mazlum ve İbrahim Ay da paylaşımlarda bulunacak.

Ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesinden emekli olan personele plaket takdim edecek.

Edirne Haberleri