Edirne İl Genel Meclisi Toplantısında "Boz Sığır" Konuşuldu

Edirne İl Genel Meclisi Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Başkanı Erdinç Can, İl Genel Meclisi'nin mart ayı 2. birleşiminde, boz sığır ırkı ineklerin Trakya'da sadece Enez ilçesine bağlı Çandır ve Hisarlı köylerinde...

Edirne İl Genel Meclisi Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Başkanı Erdinç Can, İl Genel Meclisi'nin mart ayı 2. birleşiminde, boz sığır ırkı ineklerin Trakya'da sadece Enez ilçesine bağlı Çandır ve Hisarlı köylerinde varlığını devam ettirdiğini kaydetti.

Hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi desteğinden Çandır köyünde 2 yetiştiricinin yararlandığını aktaran Can, "2 yetiştiricimiz de şu an 150 baş boz sığır için koruma desteği almaktadır. Bu yıl hayvan başı destekleme tutarı bin liradır. Sözleşmeler 5 senelik yapılmaktadır. Son yapılan sözleşme temmuz ayında bitecektir." şeklinde konuştu.

Can, yetiştiricilere desteğin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Komisyon üyesi Mustafa Suiçmez ise desteklerin yetersiz olduğunun altını çizerek, "Bin liranın en az 5 bin liraya çıkartılması gerekiyor. Bir ülkenin kendine özgü saf ırkları vardır, bu bizim için çok güzel bir şey. Gen bankası, tohum bankası önemli şeylerdir. Bu ırk da önemlidir, az miktarda olan yetiştiriciye güçlü bir destek verilmesi gerekir." dedi.

Toplantıda, Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı Serdar Çığla da köylerdeki eksiklikler ile ilgili bir rapor sundu.

Edirne Haberleri