Edirne Sarayı İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Rektörlük'teki imza törenine TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Adnan Gayhan katıldı.İmzalanan protokolle Edirne Sarayı'nın...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Rektörlük'teki imza törenine TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Adnan Gayhan katıldı.

İmzalanan protokolle Edirne Sarayı'nın ihya sürecinde iki kurum arasında iş birliğinin artırılması planlanıyor.

Açıklamada ifadeleri paylaşılan Rektör Tabakoğlu, Edirne Sarayı'nın şehrin en önemli değerlerinden biri olduğunu ve Milli Saraylar Başkanlığı tarafından 5 yıllık sürede ihya edileceğini kaydetti.

Edirne Sarayı'nın ihyasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Tabakoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Şehrimizi bugünkü konumundan ve değerinden çok daha ileriye taşıyacak bu çalışmanın hayata geçmesi en büyük hayalimiz. Bu süreçte ve devamında Milli Saraylar Başkanlığımızla yakın çalışmalarımız ve işbirliğimiz gün geçtikçe artacak. Bu adımların bir yansıması olan protokolümüzü bu noktada oldukça önemsiyorum. Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız ve Başkan Yardımcısı Adnan Gayhan'a teşekkür ediyorum."

Gayhan da Edirne Sarayı'nda yapılan çalışmalardan dolayı Rektör Tabakoğlu'na teşekkür ederek imzalanan protokolle işbirliğinin güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Edirne Haberleri