Edirne'de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Edirne'deki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve Garnizon Komutanı Mehmet Cihanoğlu...

Edirne'deki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve Garnizon Komutanı Mehmet Cihanoğlu katıldı.

Tören anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Piyade Albay Suat Kızılırmak, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Albay Kızılırmak, gaziliğin Tük vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının Türk fedakarlığının yaşayan bir destanı, gazilerin ise bu destanı yazan kişiler olduğunu dile getirdi.

Törene, ayrıca İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, vatandaşlar ve gaziler katıldı.

Programdan sonra askerler, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşların meydana geldiği kortej, Atatürk Anıtı'ndan Lari Camisi'ne yürüdü. Tüm şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için mevlit okutuldu.

Edirne Haberleri