Edirne'de 19 Mayıs Törenlerle Kutlandı

Edirne'de, 25 Kasım Stadyumu önünde oluşturulan kortej Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın anıta çelenk sunmasıyla devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Cumhurbaşkanı...

Edirne'de, 25 Kasım Stadyumu önünde oluşturulan kortej Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın anıta çelenk sunmasıyla devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere mesajı da törende okundu.

Müdür Ak tarafından yapılan konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve direnişinin başlangıç tarihi olduğunu dile getirdi.

Sömürgeci İşgal Kuvvetlerine Karşı Azim ve Kararlılık

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yakılan istiklal ateşinin, 9 Eylül 1922 tarihinde düşmanın denize dökülmesiyle son bulduğunu aktaran Ak, "Milletimizin, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı gösterdiği bu azim ve kararlılık, son ve ebedi devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla taçlandırılmıştır." şeklinde konuştu.

Törene, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Kutlamalar gün içindeki etkinliklerle sürecek.

Edirne Haberleri