Edirne'de 32 Diyabet Hastası Çocuğa Cihaz Dağıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, bu sene sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki tip-1 diyabet hastası 0-22 yaş aralığındaki kişilerin yaşam kalitelerinin arttırmak için "Glikoz Ölçüm Cihazı Yardımı" yaşama...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, bu sene sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki tip-1 diyabet hastası 0-22 yaş aralığındaki kişilerin yaşam kalitelerinin arttırmak için "Glikoz Ölçüm Cihazı Yardımı" yaşama geçirildi.

Bu kapsamda Bakanlık tarafından "Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi Uygulama Binasında" hizmet veren Lalel Kafe'de gerçekleştirilen programda ailelere cihazlar dağıtıldı, nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, diyabet hastalığıyla mücadelede her ne kadar empati yapılmaya çalışılsa da bu hastalıkla yaşayan çocuk ve ailelerin neyle karşı karşıya kaldıklarının hissedilmeyeceğini ifade etti.

Parmaktan kan alarak ölçüm yapmanın çocuklar açısından zorluğuna dikkat çeken Vali Kırbıyık, "Çocuklarımızın parmaktan sürekli kan kontrolüne tabi tutulması gerçekten yorucu ve yıpratıcı bir durum. Bu durumun önüne geçebilmek için gelişen teknolojiyle birlikte yeni usuller ve esaslar belirlendi. Çocuklarımız kola takılan ve cep telefonuna okutulan sensör sayesinde 24 saat aralıksız ölçüm yapabilecek." şeklinde konuştu.

Kırbıyık, proje kapsamında kentte 32 aileye verdikleri glikoz ölçüm cihaz ve ekipmanlarının masraflarının 2 sene boyunca bakanlığınca karşılanacağını kaydetti.

Firma yetkilisi Togay Dercan ise sunum eşliğinde kola takılan ve cep telefonuna okutulan sensör sayesinde 24 saat aralıksız ölçüm yapan cihazı tanıttı.

Konuşmalardan sonra Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık tarafından şeker ölçüm cihazı aylık sensör, cihaza uyumlu cep telefonu faydalanıcılara verildi.

Bir kişinin bir senelik maliyetinin 38 bin TL olduğu aktarıldı.

Edirne Haberleri