Edirne'de Altında İş Yeri Olan Binalar Denetlenecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyede düzenlenen toplantıda, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin geniş bir alanı etkilediğini belirtti.Depremlerde çok sayıda yapının zarar gördüğünü anımsatan...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyede düzenlenen toplantıda, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin geniş bir alanı etkilediğini belirtti.

Depremlerde çok sayıda yapının zarar gördüğünü anımsatan Gürkan, "Bu depremlerde şunu gördük, 'altında iş yeri olan binalar en riskli bina kategorisine giriyor' desek yanlış bir ifade kullanmamış oluruz." dedi.

Başkan Gürkan'ın Açıklaması Şu Şekilde:

"Hazırlıklarımız bittikten sonra hızlı bir şekilde Edirne'de altında iş yeri bulunan tüm binaları denetleyeceğiz. Onaylı, projesine uygun mudur, değil midir? Bu onaylı projelerin haricinde zaman içerisinde imalatlar, eksiltmeler, kolon kesilmeleri, kiriş kırılmaları gibi müdahaleler yapılmış mıdır? Yapılmışsa onunla ilgili tabii ki gereğini yapacağız. Birilerinin bunu yapmışsa canı yanacak ama kimsenin gözünün yaşına bakacak halimiz yok. Vatandaşın can güvenliği her şeyden önemli. Bu çalışmaları hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Alınan alınsın, kırılan kırılsın. Kimse de kusura bakmasın. Bunu yapmak zorundayız."

Gürkan, Edirne'deki  21 bin 382 yapıdan 18 bin 440'ının mesken, 715'inin kamu binası ve 2 bin 227'sinin de iş yeri olduğunu belirtti.

Edirne Haberleri