Edirne’de Anaokulu Öğrencilerine Meslek Liselilerden Destek

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde okuyan öğrenciler, öğretmenlerle beraber Edirne Merkez’de bulunan altı anaokulunun sabah ve ara öğünü yemeklerini pişirerek onlara...

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde okuyan öğrenciler, öğretmenlerle beraber Edirne Merkez’de bulunan altı anaokulunun sabah ve ara öğünü yemeklerini pişirerek onlara destek olacaklar.

Meslek Lisesi Öğrencileri sabahın erken saatlerinde işe koyularak 600 anaokulu öğrencisi için sağlıklı yiyecek hazırlayıp, küçük kaplara koyduğu yemekleri öğrencilere sunmaktadır. Derslerde öğrendiklerini uygulayarak deneyim kazanan öğrenciler, aşçılıkta da tecrübe elde edecek.

Eğitime Üreterek Destek Veriliyor!

Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Sakarya tarafından yeni eğitim öğretim yılında kazanın kaynamaya başladığını söyleyerek eğitime üreterek destek verildiğine değinildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Sakarya tarafından:

"Okulumuz mutfağında öğretmen ve öğrencilerimiz üretime katkı sağlıyor. Her türlü imkanı bulunan mutfağımızda, hijyenik koşullarda hazırladığımız yemeklerle öğrencilerimizin ara öğün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını da alarak bütçelerine katkı sağlıyor. Bu projeyi hayata geçirmemizde en büyük fikir sahibi olan Bakanımıza, her türlü desteği veren Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" denildi.

Emeğimizin Karşılığını Alıyoruz!

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Öğrencisi Fulya Kaynarca da sabah saatlerinde atölyede çalışma yapmaya başladıklarını söyleyerek:

“Mutfakta görev almak eğlenceli. İleride bu mesleği yaparsam zorlanmayacağım. Öğretmenimiz her şeyi öğretiyor. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Hem aile ekonomisine katkı yapıyorum hem de harçlığımı çıkarıyorum." dedi.

Edirne Haberleri