Edirne'de Ataol Behramoğlu'nun İsmi Yaşatılacak

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek, "8. Edirne Kitap Günleri"ne onur konuğu olarak katılacak ünlü yazar ve şair Ataol Behramoğlu'nun ismi artık Edirne'deki bir caddede yaşatılacak. Behramoğlu'nun adı Edirne Belediyesi'nce,...

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek, "8. Edirne Kitap Günleri"ne onur konuğu olarak katılacak ünlü yazar ve şair Ataol Behramoğlu'nun ismi artık Edirne'deki bir caddede yaşatılacak. Behramoğlu'nun adı Edirne Belediyesi'nce, 8 Ekim Cumartesi günü saat 12.00'de Edirne Belediyesi Protokol Evi önünde gerçekleştirilecek bir törenle Karaağaç'a ulaşım sağlayan iki köprü arasındaki caddeye verilecek.

Edirne Belediye Meclisi'nin 3 Ekim'de yaptığı toplantıda alınan kararda, Ataol Behramoğlu'nun isminin, iki köprü arasındaki caddeye verilmesi kabul edilmişti.

Ataol Behramoğlu'nun adının Edirne'deki iki köprü arasındaki caddeye verilmesi sebebi ile 8 Ekim Cumartesi günü bir tören yapılacak. Belediyece 7-16 Ekim 2022  tarihleri arasında gerçekleşecek, "8.Edirne Kitap Günleri"nin onur konuğu olarak Edirne'ye gelecek olan Behramoğlu'nun da katılacağı törenden sonra, Behramoğlu'nun "Köprülere Şiirler" adlı kitabında yer verdiği, "Edirne Köprüsü" isimli şiirinin bulunduğu ve Belediye tarafından yaptırılan büstün açılışı yapılacak.

Edirne Haberleri