Edirne'de Bir Ramazan Geleneği Başlatıldı

Selimiye Camisi İmam Hatibi Yusuf Serenli, restorasyonu süren caminin ibadete açık bölümünde kılınan öğle namazından sonra Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.Vatandaşlar camiye gelip mukabeleye katıldı.Serenli, mukabele geleneğinin...

Selimiye Camisi İmam Hatibi Yusuf Serenli, restorasyonu süren caminin ibadete açık bölümünde kılınan öğle namazından sonra Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Vatandaşlar camiye gelip mukabeleye katıldı.

Serenli, mukabele geleneğinin özellikle ramazan ayında asırlardır sürdüğünü dile getirdi.

Serenli, "Diğer zamanlarda da okunabilir ama ramazan ayında toplumsal olarak camilerimizde cemaatimize karşı okuyoruz. Evlerde de büyüklerimiz, teyzelerimiz Kur'an-ı Kerim ile sosyal medya ya da televizyonlardan mukabeleyi takip ediyorlar." şeklinde konuştu.

Kadir Gecesi'nde hatimlerin duasını tüm vatandaşlarla yapmak amacıyla mukabele geleneğine bir gün öncesinden başladıklarını kaydeden Serenli, camideki restorasyonun sürdüğünü ancak ibadetlerini yapabildiklerini ifade etti.

Serenli, "Camimizin bir bölümü ibadete açık. Biz burada hem hatimlerimizi, mukabelelerimizi okuyacağız hem teravihlerimizi kılacağız hem de haftada iki gün enderun usulü teravih namazlarımızı kılacağız." ifadelerine yer verdi.

Edirne Haberleri