Edirne'de Buğday ve Arpa Tarlaları İncelendi

Edirne Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, merkeze bağlı köylerdeki ekili arazilerde yabancı otların görüldüğü ifade edildi.Yabancı ot mücadelesinde başarının sağlanması için dikkat edilmesi gereken hususların...

Edirne Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, merkeze bağlı köylerdeki ekili arazilerde yabancı otların görüldüğü ifade edildi.

Yabancı ot mücadelesinde başarının sağlanması için dikkat edilmesi gereken hususların aktarıldığı açıklamada, "Yabancı ot mücadelesinde başarının sağlanması için rüzgarlı havalarda ilaçlama yapılmaması, ilaçlamadan sonra en az 6 saat ile 12 saat yağmur yağmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca İlaçlamaya başlanabilmesi için hava sıcaklığı da oldukça önemlidir. Özelliğine göre sıcaklığın bazı ilaçlarda 15 derecelerin üstüne çıkması gerekmektedir. İlaçlama atım yüksekliği de oldukça önemli olup, çok alçaktan yapılan ilaçlamada bitkiler zarar görebilirken çok yüksek uygulamalarda ise ilaç hedefe ulaşmayarak etkinliği düşürebilir." ifadelerine yer verildi.

Edirne Haberleri