Edirne'de Çocuklar Teknoloji Detoksu Yaptı

Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (TÜBAP) desteği Koşulsuz Araştırma Projesi çerçevesinde Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen şenliğe ilkokul öğrencileri katıldı.Akademisyen ve üniversite öğrencileri...

Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (TÜBAP) desteği Koşulsuz Araştırma Projesi çerçevesinde Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen şenliğe ilkokul öğrencileri katıldı.

Akademisyen ve üniversite öğrencileri çocuklarla "halat çekme", "bezirgan başı", "mendil kapmaca", "körebe", "çuval yarışı", "çember", "ip atlama", "yakar top" ve "sek sek" oyunlarını oynadı.

Proje Koordinatörü Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu, salgının ardından çocuklarda teknoloji kullanımının giderek arttığını kaydetti.

Zaman zaman ebeveynlerin de teknoloji bağımlılığı konusunda sıkıntılar yaşadığını aktaran Bacıoğlu, "Bu noktada hem ebeveynleri bilinçlendirmek hem de çocukları biraz teknolojiden uzak tutmak adına proje kapsamında etkinlikler planladık. Bunun bir kısmı ailelere eğitim vermek, bir kısmı da çocuklara geleneksel Türk oyunlarını hatırlatarak onların hem öğrenip hem oynayarak keyif almalarını sağlamak." dedi.

Bacıoğlu, "Teknoloji Kullanımında Bugünün Bilinçli Ebeveynleri Yarının Bilinçli Çocukları" Projesi'nin çeşitli etkinliklerle süreceğini aktardı.

Teknoloji Detoksu Yapıldı

Projenin araştırmacılarından TÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin de projenin teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı hedeflediğini kaydetti.

Teknolojinin aşırı kullanılması sebebi ile son zamanlarda çocuklarda bağımlılığın oluştuğunu kaydeden Gezgin, "Buradaki amacımız çocuklara teknoloji molaları verdirebilmek ve teknoloji detoksunu öğretebilmek." şeklinde konuştu.

Gezgin, çocukların hayatına geleneksel oyunları da katarak hibrit bir sosyallik modeli oluşturmak istediklerini kaydetti.

Projenin araştırıcılarından TÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Acar Güvendir ve TÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ebru Selçioğlu Demirsöz de çocukların etkinliklerine katıldı.

Edirne Haberleri