Edirne'de Çocukluk Dönemi Aşıları Yapılıyor

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aşı Haftası dolayısıyla Karaağaç Aile Sağlığı Merkezinde farkındalık programı gerçekleştirildi.Yıldırım, çocukluk çağındaki aşılar sayesinde çok sayıda hastalığın önüne...

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aşı Haftası dolayısıyla Karaağaç Aile Sağlığı Merkezinde farkındalık programı gerçekleştirildi.

Yıldırım, çocukluk çağındaki aşılar sayesinde çok sayıda hastalığın önüne geçildiğini ifade etti.

Ülkemizde 1981'den bu yana genişletilmiş bağışıklama programının uygulandığını kaydeden Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

"Bağışıklama hem bizim evladımızı hem de yayılımı engellediği için başkalarının evlatlarını korumakta. Yani toplumu korumakta, tekrar bir pandemi, epidemi ihtimalini ortadan kaldırmakta.

Bu yüzden ısrarla söylüyoruz, lütfen evlatlarımıza çocukluk çağı aşılarını yaptıralım. Genişletilmiş bağışıklama programı kapsamında 13 farklı hastalığa ücretsiz aşılama yapılmakta. Aile hekimlerimizde, gerekli durumlarda hastane acillerinde, toplum sağlığı merkezlerinde aşılama yapılmakta. Muhakkak çocukluk çağı aşılarımızı yaptıralım."

Yıldırım, çocukluk çağında eksik aşı yapılan bireylerin enfeksiyonlarla erişkin yaşlarda karşılaşabildiğini ve riskli durumlar yaşanabildiğini aktardı.

Edirne Haberleri