Edirne'de Doğa Tarihi Müzesi Ziyaretçilere Kapısını Açtı

Müzeyle ilgili açıklamar yapan Tabakoğlu, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlileriyle birlikte titizlikle 40 yıldır biriktirilen bitki ve hayvan örneklerinin vatandaşların beğenisine sunulduğunu söyledi.Müzenin aynı...

Müzeyle ilgili açıklamar yapan Tabakoğlu, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlileriyle birlikte titizlikle 40 yıldır biriktirilen bitki ve hayvan örneklerinin vatandaşların beğenisine sunulduğunu söyledi.

Müzenin aynı zamanda Trakya bölgesinin zenginliğini yansıttığını anlatan Tabakoğlu şunları kaydetti:

Müzemizde ülkemizin farklı bölgelerinden toplanan, özellikle Trakya'nın biyolojik zenginliğini yansıtan çeşitli omurgasızlar, böcekler, yumuşakçalar, bitkiler, balıklar, iki yaşamlılar, sürüngenler, kuşlar ve memelilere ait toplam 734 türden 1923 örnek sergilenmektedir. Bu örneklere ait bilimsel veriler Türkçe ve İngilizce olarak bilgi panellerinde ve akan dokunmatik ekranda yerli ve yabancı ziyaretçilere sunulmaktadır. Üniversitemizin biyoloji bölümü müze depolarında 100 bini aşkın böcek materyali ve yaklaşık tanımlanmış 2 bin böcek türü ve 1000'i aşkın iskelet-doldurulmuş omurgalı örnekleri ve 15 bini aşkın bitki örneklerini içeren uluslararası herbaryumu mevcuttur. Bu kapsamda hem müzemiz hem de müze depomuz uluslararası araştırıcılara hizmet sunma ve destekleme görevi de görecektir.

Son olarak Tabakoğlu, öğrencilerin doğada göremeyecekleri hayvan ve bitki türlerinin de müzede olduğunu kaydetti.

Edirne Haberleri