Edirne'de Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlandı

Trakya Veteriner Hekimler Odası tarafından Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende anıt çelenk sunumu yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süren programda Oda Genel Sekreteri Semih Yamaç, veteriner hekimler...

Trakya Veteriner Hekimler Odası tarafından Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törende anıt çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süren programda Oda Genel Sekreteri Semih Yamaç, veteriner hekimler gününün farkındalık oluşturmak amacıyla 2001'den bu yana tüm dünyada kutlandığını ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde birçok veteriner ve veterinerlik öğrencisinin yaşamını yitirdiğini belirten  Yamaç, depremin yaralarını sarmak için meslektaşları ve vatandaşlarla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Yamaç, veteriner hekimlerin halk sağlığı açısından önemli görevleri yerine getirdiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Unutulmamalıdır ki insan ve hayvan sağlığının temel yapı taşı veteriner hekimlerdir. Geçtiğimiz süreç göstermiştir ki Kovid-19 salgınından çıkış kapımız ve malumunuz şap hastalığından kurtuluş anahtarımız olan aşılar yine veteriner hekim meslektaşlarımız tarafından üretilmiştir.

İnsan sağlığının vazgeçilmez bir parçası, gıda zincirinin önemli bir halkası olan mezbahalarda görev yapan meslektaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz."

Edirne Haberleri