Edirne'de Evim Yuvan Olsun Kampanyasına Destek Çağrısı

Edirne İl Genel Meclisi'nin nisan ayı 2. birleşiminde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Edirne'ye yerleştirilen afetzedelere dair rapor sunuldu.Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Halil Akdağ tarafından yapılan...

Edirne İl Genel Meclisi'nin nisan ayı 2. birleşiminde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Edirne'ye yerleştirilen afetzedelere dair rapor sunuldu.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Halil Akdağ tarafından yapılan açıklamada kente gelen 5 bin 914 afetzedenin Valilik koordinasyonunda tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

Otel ve pansiyonlara ilk etapta gönüllülük esasına bağlı olarak yerleştirilen vatandaşların daha sonra Uzunköprü ilçesindeki KYK yurdunda kalmaya sürdürdüğünü söyleyen Akdağ, afetzedelerin barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasının da sürdüğünü hatırlattı.

Akdağ, kampanya kapsamında depremzede 22 ailenin evlere yerleştirildiğini ve kampanyaya desteğin sürmesi gerektiğini aktardı.

Edirne Haberleri